Kirsch-Pflaumen unreif ernten ¤ Harvest cherry-plums unripe

ENGLISH

I usually harvest my cherry-plums (a fruit similar to mirabelles) unripe, while they are still light-green.

This is because I have noticed that they go off on the tree, just as they are maturing to be ripe enough to eat.

So I harvest them while they are still hard and light-green and store them then in large cardboard-boxes until they turn yellow or red.

This works really well – both if you want to eat them raw or use them for preserves.

Solkrogen_4_image35

DEUTSCH

Ich ernte alle unsere Kirsch-Pflaumen (eine Frucht, die der Mirabelle sehr ähnlich ist), während sie noch hellgrün und unreif sind, da ich leider gemerkt habe, dass die Früchte, wenn man sie am Baum lässt, bis sie reif sind, schon schlecht werden, bevor die optimale Reife erreicht ist.

Ich lagere sie dann in grossen Pappkartons, bis sie gelb oder rot geworden sind und man sie entweder roh isst oder einmacht.

SAM_0239

Credits

Pictures: NVP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s